Over Mij

Ervaring

Ik had als kind al verlangen om mensen te helpen en werd er altijd erg blij van.

Door vrijwilligerswerk  te  verrichten kon ik daar onder andere vorm aan geven, wat ik met veel vreugde deed en nog doe. En dan met name  het fiets- en verkeersles geven voor de COA en de asielzoekers in het azc Almelo.  Van hieruit kwamen ook regelmatig gesprekken en hulpvragen. Op deze manier deed ik  veel levens-ervaring op, maar ook  door ons gezin, de kerk,  de samenleving, naaste omgeving, het werk in de zorg en de verschillende stages en opleidingen of scholing.

Deze ervaringen kan ik weer gebruiken in de coaching en heeft mij ook ervaringsdeskundigheid gebracht.

Mijn werk in de zorg ga ik afbouwen, en ik wil me meer gaan focussen op het coachen.

Opleiding/Link met christelijke coaching

Voor het coachen en hulp aan mijn coachee’s, gebruik ik o.a. de Total Balance- methode, waar ik ook mijn diploma van heb behaald.

Daarnaast kan ik ook putten uit  gecertificeerde opleidingen die een link hebben met coaching, counseling, pastoraat of theologie.

Ik heb in het verleden onder andere een opleiding voor pastoraal therapeut gevolgd met stage, bij een christelijke psychotherapeut, en daar heb ik kennis gemaakt met het Focussen, met de Transactionele Analyse,  de RET therapie (deze wordt ook in TB gebruikt),  speltherapie en rouwverwerking en pastorale counseling.

En met veel  interesse heb ik een  parttime HBO-theologie (pastoraat) gevolgd en afgemaakt,  en ben naar een zaterdag bijbelschool geweest. Ik kwam altijd vol energie en inspiratie hiervan terug. 

Leven en verlieservaringen

Ook mijn eigen leven is niet altijd makkelijk geweest. Zo heb ik, net als veel andere mensen, stormen ervaren. 

Een groot trauma voor mij was het verliezen van mijn moeder door een auto-ongeluk, toen ik negen jaar oud was. Daarna heb ik nog twee sterfgevallen in de nabije familie meegemaakt waaronder het overlijden van een lieve tante, die een soort pleegmoeder voor mij was. Ook heb ik later in mijn leven een baby verloren vlak na de geboorte. Intuïtief had ik tijdens deze zwangerschap gevoeld dat er iets ernstigs aan de hand was. 

Dit soort heftige gebeurtenissen hebben mijn leven wel gestempeld. Ook al ben ik door de pijn heen gegaan, en door God geheeld, toch zal ik dit altijd met me mee dragen. De wond geneest maar het litteken blijft.

Toch ervaar ik deze pijnlijke ervaringen na heling ook als een kracht die ik kan inzetten voor anderen. Het heeft me meer bewustwording en inlevingsvermogen gegeven in andermans pijn en het verlangen gegeven hen te helpen naar heling en groei.