Bananenplant en Groei

Opgetogen ontving ik onlangs 6 bananenplantjes van Harold Meijer (ing.dr.) werkzaam aan Universiteit van Wageningen waar hij planten-onderzoek doet. De universiteit is bezig met een project bananen resistent te maken tegen schimmels.. Hier had ik graag een paar exemplaren van willen ontvangen, helaas waren dezen voorbehouden aan de onderzoeksmensen, ik kreeg een ander soort mee. Ook super leuk en interessant !!

De docent gaf mij het het advies, de plantjes goed te verzorgen. Water, warmte, temperatuur, voeding, aandacht, in juiste proportie was belangrijk, Tekorten en beschadigingen zag je direct in de plant terug, de groei zou stagneren en beschadigingen zouden ontstaan.

Een eyeopener? Onwillekeurg trok ik de vergelijking met een mens, ook kwetsbaar!

Als baby is hij nog een ongeschreven blad, maar allengs wordt dat gevuld. Waar wordt het mee gevuld ? Liefde, emotionele aandacht, warmte, geestelijke voeding, kansen voor ontwikkeling, maar het kan ook met negatieve- of pijnlijke ervaringen worden gevuld. Dit allemaal kan de groei beinvloeden, het kan stoppen, vertragen of scheefgroei geven .

Een mens heeft een lichaam ziel en geest. Waar wordt het mee gevoed?

Het zal zijn weerslag hebben ook al zal het niet altijd aan de buitenkant te zien zijn, zoals bij de bananenplant. Gelukkig is de mens veerkrachtig, en kan ook van emotionele beschadigingen genezen. Wel is het zaak om daarvan bewust te zijn en goede zorg en hulp te krijgen hiervoor.

Door het voorbeeld van een simpele bananenplant, werd ik weer bepaald bij een les. De les dat ook de mens kwetsbaar is, en wordt gevormd door wat hij meemaakt, zowel aan negatieve als positieve ervaringen.

Bent u zelf bewust hoe u in het leven staat. Reageert u vaak onbewust vanuit uw onverwerkte verleden, emoties of pijn? Dan kan https://filia-coaching.nl iets voor u betekenen (zie website).

Contact opnemen kan altijd vrijblijvend.

Plaats een reactie