Zo gaat Filia Coaching te werk

Total Balance Methode

De werkwijze die gebruikt wordt in de coaching is  o.a. een concept van de Total Balance methode. Total Balance coaches zijn verbonden in een landelijk netwerk.  Dit model voor coaching en pastoraat  is geschreven vanuit 20 jaar ervaring, opgedaan door  de oprichter van de Total Balance methode, Carianne Ross. Het is een combinatie van  Theologie en Psychologie. Het vult elkaar aan.

Dat de Total Balance methode is gebaseerd op bijbelse principes, wil niet zeggen dat niet-christenen of anders gelovigen niet geholpen kunnen worden.

Ze kunnen  ook geholpen worden mits ze de grondslag respecteren.

De TB-methode gaat uit van een holistisch mensbeeld. Dat wil zeggen lichaam, ziel en geest vormen een eenheid. Het ene deel heeft namelijk invloed op het andere,  en daarom moet het met elkaar in evenwicht zijn, om goed te kunnen functioneren.

3 Fasen van het leven

De coaching behandelt 3 fasen van  het leven:

Het 1e deel behandelt het verleden, (wie was je?).

Het 2e deel behandelt het heden (wie ben je nu?)

Het 3e deel behandelt de toekomst  (wie wil je zijn?)

Voor het verleden wordt er een creatieve werkvorm gebruikt.

Voor heden en toekomst wordt er gewerkt met een persoonlijkheidstest, een liefdestalentest en een energie analsye.

Ook krijgt u een prachtig werkboek mee naar huis waarin u uw opdrachten maken. Prijs 15 euro.

Overige methodes

Naast deze Total Balance methode kan er ook geput worden, uit andere methodes of therapieën, die ik in het verleden heb gevolgd.

Het hele concept beslaat ongeveer 10 tot 15 gesprekken, en kan variëren naar gelang de problematiek. Indien nodig wordt doorverwezen naar een andere deskundige b.v. een arts, psychiater of psycholoog.

Locatie & Vorm

We beginnen met een intake, dit geeft al een beeld van uw hulpvraag.

De intake is gratis, daarna kunt u nog besluiten om te stoppen of om verder te gaan.

Voor de gesprekken kan men bij mij thuis plaatsnemen, ook een mogelijkheid is dat ik bij u kom. Dan is er de optie om de coaching online te doen, wel is het dan  raadzaam om elkaar in ieder geval 1x face to face te ontmoeten.

Ook is er de mogelijkheid voor wandel-coaching. Soms praat dat gemakkelijker. De  natuur en de frisse lucht kunnen meewerken om je mentaal goed te voelen.

Hiervoor is er een prachtig  groot bos, met wandel-routes in mijn naaste omgeving.